Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен шум при натиснат съединител.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ми няма логика - ако е от помпата, ще се чува винаги. Мотора и помпата на съединителя какво общо имат? Пак ти казвам - насочи се към аксиалния лагер.

Хидравликата на волана си е съвсем отделно.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

И според мен е аксиалния лагер. На моята 145-ца също вие като докосна саединителя. Но ми казаха, че не е особено голям проблема и вече 3-4 месеца си карам така.
      Alfa 156 1.8 TS 98г.

Comment

Първоначално публикувано от indig0 Покажи съобщение
        И според мен е аксиалния лагер. На моята 145-ца също вие като докосна саединителя. Но ми казаха, че не е особено голям проблема и вече 3-4 месеца си карам така.
        За мен не е нормално.

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
        Ми няма логика - ако е от помпата, ще се чува винаги. Мотора и помпата на съединителя какво общо имат? Пак ти казвам - насочи се към аксиалния лагер.

Хидравликата на волана си е съвсем отделно.
        Ами незнам това което видях е че съединителя не е с жило а с хидравлично бутало. И даже си има пробка за обезвъздушаване. Даже се виждат тръбичките които вкарват хидравлична течност вътре. Или аз се бъркам .
        Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Не се бъркаш, освен ако не си въобразяваш, че тази система има нещо общо с хидравличната система на рейката...
          При тази система няма значение дали двигателя работи или не (както е казал tonov), така че най-вероятно проблема не е там където си мислиш, че си го намерил (както пак е казал tonov)...
          Иначе съм чувал хора да се оплакват, че нови съединители вият и стържат когато са решили да спестят някоя стотинка и са взели нещо различно от оригиналния съединител за колата... При теб такъв ли е случая..?

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
            Не се бъркаш, освен ако не си въобразяваш, че тази система има нещо общо с хидравличната система на рейката...
            При тази система няма значение дали двигателя работи или не (както е казал tonov), така че най-вероятно проблема не е там където си мислиш, че си го намерил (както пак е казал tonov)...
            Иначе съм чувал хора да се оплакват, че нови съединители вият и стържат когато са решили да спестят някоя стотинка и са взели нещо различно от оригиналния съединител за колата... При теб такъв ли е случая..?
            Съединителят е Валео евтини варианти просто не ставаха.
            Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

не вярвах, че пак ще пиша тук...
              нищо де, ако скърца от аксиалния лагер, лоша работа. Можеш единствено да отидеш и да си поискаш стария аксиален лагер, за да си сигурен, че са ти го сменили, а не само са ти взели парите за него и са оставили стария. Дори да се е разскърцал новия лагер, вина няма майстора, а производителя на лагери. Все пак караш тази кола достатъчно дълго след смяната, следователно не е възможно да е объркано нещо. Така че не е хубаво да бързаме да плюем по този, който е сменял, верно че повечето са мърляви индианци...
              Ето и една схема да се ориентираш къде какво има:

Лагера е номер 3, след като колата е тръгнала веднъж, не виждам каква грешка може да допусне който и да е.
              СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
              сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Хайде и аз да кажа нещо.
                Когато се натисне съединителя се задвижват две неща.
                Първото е аксиалният лагер, а второто оста на скоростната кутия в коляновия вал. Там има лагер или бронзова втулка, според вкуса на конструктура.
                Въпросната втулка или лагер, могат да доведат включително и до късане на феродовия диск.
                Никой не обърна внимание на факта, че проблема се е появил след влизане във водата.
                Аксиалните лагери са с толкова малко смазка, че изобщо не се съмнявам, че водата е могла да я измие.
                Все пак, да не забравяме, че греста е просто петрол и сапун.
                Монтьора няма никаква вина, че колегата се е бухнал в локвата.
                Разбира се, от много чоплене да има съвсем друг проблем и тука да си пишем пълни глупости!
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от basterz Покажи съобщение
                  Не няма го при изкасен мотор но чак след като свалих коша където ляга акумулатора и се гмурнах по надълбоко чух от къде точно съска.
                  Сега пък съска... последно кво прай? И сигурен ли си, че при изгасен мотор не се чува? Около помпата има ли мазно някъде?
                  Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                    Сега пък съска... последно кво прай? И сигурен ли си, че при изгасен мотор не се чува? Около помпата има ли мазно някъде?
                    Значи определено не беше от аксиалният лагер. В помпата на съединителя беше проблема не беше обезвъздушена както трябва и се чуваше неще между триене и съскане. След обезвъздушаване и смазване всичко е наред. И го правеше само на запален мотор
                    Alfa Romeo 145 1.6 120HP

Comment

Working...
                    X